Acasa Galerie foto Despre noi Tarife Contact

Oraşul Tălmaciu se află în judeţul Sibiu, la o distanţă de 18 km de municipiul Sibiu, resedinţă de judeţ. Este străbătut de râul Olt şi are în componenţa sa satele Boiţa,Talmacel, Lotrioara, Capraret si Râul Vadului.

Regiunea a fost populata înca din vremea romanilor, care au construit pe aceste locuri un castru ce păzea ieşirea defileului. Prima atestare documentară apare la 1318, iar din 1453 a fost încorporat scaunului Sibiului, pâna la desfiinţarea Universităţii Săseşti.

Vă oferim şi câteva obiective turistice pentru a cunoaşte mai bine zona noastră. Cetatea Tălmaciu, atestată documentar la 1370, este situată la sudul localităţii, pe un deal ce domină trecerea spre defileul Oltului, Biblioteca Orăşenească Tălmaciu şi Biserica Ortodoxă. Situată la 14 km de oraşul Sibiu pe DN7 Sibiu-Rm. Vâlcea Pensiunea Ela vă aşteaptă pentru a petrece clipe minunate într-o ambianţă plăcută. Delicatesele cu specific românesc vă vor încânta şi vă vor îndemna să reveniţi în acest loc minunat. Pentru cei aventuroşi, care doresc să cunoască împrejurimile le punem la dispoziţie ATV-uri. Poate că doriţi să mergeţi la o partidă de pescuit adevărată...atunci o partida pe raul Olt ar fi ideală. Însă dacă doriţi să vă relaxaţi şi să vă răcoriţi puteţi să vă petreceţi o după-amiază liniştită la ştrandul Tălmaciu care se află la 500 de metri de pensiune.

Pensiunea organizează mese festive, nunţi, botezuri pentru cei care doresc să petreacă momente frumoase într-un ambiant plăcut. Pensiunea are o parcare cu o capacitate de 100 de locuri, iar pentru mai multă siguranţă aceasta este păzită permanent.